terug naar sggz.nl

over sggz

SGGZ biedt aan mensen in de leeftijd van 18+ jaar met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek: behandeling en/of begeleiding, onderzoek, diagnostiek en advies. Dit kan zowel ambulant als klinisch.  De behandeling vindt uitsluitend in multidisciplinair verband plaats.

vacatures

GEZOCHT

Basis psycholoog (32 uur)

 

Organisatie

 

SGGZ Verslavingszorg is een kleinschalige verslavingszorg instelling te Apeldoorn. SGGZ biedt mensen met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek behandeling, onderzoek, diagnostiek en advies. Dit kan plaatsvinden in een deeltijdbehandeling en tijdens een kortdurende opname. De behandeling vindt uitsluitend in multidisciplinair verband plaats.

 

Vanaf dag één wordt direct tijd besteed aan sociaal maatschappelijk herstel (wonen, werk, financiën en sociale contacten). Ook betrekt SGGZ ouders, (ex) partners en kinderen bij de behandeling.

 

De visie van SGGZ verslavingszorg is gebaseerd op twee fundamentele principes. Hierin onderscheidt ze zich van andere instellingen voor verslavingszorg. Het eerste fundament is dat SGGZ de verslaving primair als een sociaal proces ziet waarbij de verslaafde iemand is die in de kern naar een veilige hechtingsrelatie (attachment) verlangt (Panksepp, Solms). Deze zienswijze is duidelijk anders dan die welke verslaving ziet als een proces waarbij de verslaafde met zijn gebruik naar een zintuiglijke beloning (plezier/lust) zoekt.

 

Het tweede fundament is dat SGGZ de kwaliteit van de therapeutische relatie ziet als het meest werkzame bestanddeel in de totale behandeling.

 

Wie zoeken wij?

 

We zijn per direct op zoek naar een basispsycholoog voor 32 uur per week, in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een langdurige samenwerking. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring.

 

Doel van de functie

 

Het doel van de functie is het verrichten van diagnostiek en behandeling van volwassen patiënten. Je maakt deel uit van een multidisciplinaire team wat bestaat uit ervaren (BIG-geregistreerde) professionals.

 

Plaats in de organisatie

 

Je valt onder de directe verantwoordelijkheid van het hoofd behandeling en de teamleider van het behandelteam.

 

Kerntaken, competenties en verantwoordelijkheden

 

Je doet intakegesprekken, diagnostiek en indicatiestelling (aan de hand van vastgestelde in-, en uitsluitcriteria.)

Je bent mede verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het behandelplan.

Je biedt methodische begeleiding in de vorm van psycho-educatie en psychologische behandeling.

Je denkt en handelt vanuit een duidelijke en geëngageerde mensvisie. Professioneel en persoonlijk blijf je in ontwikkeling.

Je bent emotioneel stabiel genoeg om met stevige kritiek om te gaan. Op gedragsniveau ben je in staat om de soms heftige dynamiek in de patiënten groep beheersbaar te houden en positief te beïnvloeden.

Je volgt de ontwikkeling van je patiënten, voert behandelgesprekken, evalueert het behandelplan, signaleert afwijkingen en bijzonderheden ten opzichte van het behandelplan en stelt het behandelplan indien nodig bij.

Behandelrapportages schrijf je in het elektronisch patiëntenregistratie dossier.

Functie-eisen

 

Wij zoeken een collega met een grote mate van zelfstandigheid die dynamisch, flexibel, stressbestendig

en enthousiast is.

 

U kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. U bent in staat om te functioneren in, en onderschrijft het belang van een marktgerichte en resultaatgerichte instelling in de GGZ. Kwaliteit staat bij u hoog in het vaandel. U werkt vraaggericht, op maat, en met een hoge mate van cliëntvriendelijkheid. Voortdurende kwaliteitsverbetering en een zelfkritische blik zijn voor u een vanzelfsprekendheid

 

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, master of science degree in psychology

Je hebt affiniteit met verslavingszorg en kijkt verder dan de verslavingsproblematiek

Je hebt affiniteit met persoonlijkheidsproblematiek

Je hebt kennis van (complexe) psychopathologie

Je bent bereid in de avond te werken

Je kunt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag overleggen

Ervaring met schematherapie is een pre

In het bezit van een volledig gevolgde opleiding EMDR en ervaring hiermee is een pre

Beloning

 

Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens CAO GGZ.

 

Opleiden staat bij SGGZ hoog in het vaandel. Op dit moment lopen er verschillende opleidingstrajecten, zoals de GZ opleiding en de opleiding tot psychotherapeut.

 

Solliciteren

 

Denk je dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie? Dan maken we graag kennis met je. Stuur ons je sollicitatiebrief en cv naar marian@sggz.nl of per post naar SGGZ, Vosselmanstraat 2, 7311 CL Apeldoorn. Graag zo spoedig mogelijk reageren. Bel voor meer informatie met Marian Schoneveld, via tel.: 055-8434895.

 

 

GEZOCHT:

Psychiater (16 uur)

 

Organisatie

SGGZ verslavingszorg biedt aan mensen in de leeftijd van 18-65 jaar met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek: behandeling en/of begeleiding, onderzoek, diagnostiek en advies. Dit kan plaatsvinden in een deeltijdbehandeling en tijdens kortdurende opname. De behandeling vindt vrijwel uitsluitend in multidisciplinair verband plaats.

 

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een psychotherapeutisch denkend psychiater, die affiniteit met verslaving heeft, voor 16 uur per week (in loondienst).

 

De functie

De hoofdtaak van de psychiater is het behandelen van volwassenen met verslavingsproblematiek. U maakt deel uit van het multidisciplinaire team en werkt samen met ervaren professionals. Als psychiater en regiebehandelaar bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit en zorgvuldige uitvoering van het behandelproces van individuele behandeltrajecten. Daarnaast stelt u diagnoses en indicaties volgens het behandelbeleid. Bij de functie hoort een telefonische achterwacht (er is ook een voorwacht).

 

SGGZ biedt ook avondbehandeling en ambulante behandeling. De psychiater is regiebehandelaar van de avond en ambulante behandeling. Het geniet daarom de voorkeur dat de psychiater ook op maandagavond in te roosteren is.

 

Visie

De visie van SGGZ verslavingszorg is gebaseerd op twee fundamentele principes. Hierin onderscheidt ze zich van andere instellingen voor verslavingszorg. Het eerste fundament is dat SGGZ de verslaving primair als een sociaal proces ziet waarbij de verslaafde iemand is die in de kern naar een veilige hechtingsrelatie (attachment) verlangt (Panksepp, Solms). Deze zienswijze is duidelijk anders dan die welke verslaving ziet als een proces waarbij de verslaafde met zijn gebruik naar een zintuiglijke beloning (plezier/lust) zoekt. Het tweede fundament is dat SGGZ de kwaliteit van de therapeutische relatie ziet als het meest werkzame bestanddeel in de totale behandeling.

 

Gezien de verslavingsgevoeligheid, ook voor medicatie, is het beleid om minimaal farmaco voor te schrijven.
Patiënten krijgen bij een externe partij de detox en starten daarna meteen met de behandeling.

 

Desgewenst kunt u onze volledige visie en beleid op het gebied van medicatie toegezonden krijgen.

 

Solliciteren

U kunt solliciteren door een mail te sturen onze bestuurder Kim Lieuwen via kim@sggz.nl. Bent u geïnteresseerd in de functie, maar wenst u meer informatie? Ook dan kunt u contact opnemen met Kim Lieuwen, via kim@sggz.nl of bel naar 06-34234280.

 

Beloning

De functie is afhankelijk van opleiding en ervaring en is ingedeeld in Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de CAO-GGZ.

 

 

VOSSELMANSTRAAT 2

7311 CL  APELDOORN

T: (085) 4011 461

E: INFO@SGGZ.NL OF AANMELDEN@SGGZ.NL

W: WWW.SGGZ.NL

 

KVK: 54596459

AGB: 22/220741

download hier een

routebeschrijving

Submitting Form...

Dank, we nemen snel contact op.

Form received.

© SGGZ 2018